Tekst: Trine Berge, Foto, Trine og Jomfrureiser

Visste du at i skottland er de faktisk i gang med å tilby natur på resept.  Legene går nå i gang med et pilotprosjet med det de kaller  «naturresepter». Det varmer mitt hjerte!

«Endelig skjønte jeg litt av den norske folkesjela»

Naturen blir mer og mer viktig for meg, et sted jeg lander og fyller på, og gir meg masse livsglede. Trening er også viktig for meg og i fjor vinter ville jeg prøve ut langrennski etter å egentlig bestemt meg i ung alder for at det mislikte jeg sterkt. Overraskelsen og gleden var derfor stor når jeg forelsket meg totalt i skigåing. Endelig skjønte jeg den norske folkesjela, føltes det ut som! Det er noe med å bruke og bevege kroppen i naturen og i samsvar med årstidene, det lader opp og beriker på så mange plan. Og nå kommer et svært glis i ansiktet mitt hver gang jeg ser snøen komme og kan spenne på meg skiene.

yogahelg

Det er derfor en stor glede å kunne invitere dere med på en Vitalitetshelg med yoga og ski i den norske fjellheimen, til  Nythun i Valdres med Jomfrureiser. Det tror jeg vil bli vinterens vakreste øyeblikk for oss som gleder oss over ski, norsk natur og yoga!

Mat som medisin

Kjenner du til meg fra før av vet du at jeg har jobbet med en helhetlig livsstil og kosthold, og spesielt plantebasert. På alle mine turer er det et ekstra fokus på at kostholdet skal være vitaliserende og løfte oss. For meg er mat medisin, men det skal også smake godt. Og yoga og naturen er også som medisin for meg. Når alt dette kombineres, ja da kjenner du det virkelig i kropp, sjel og sinn. Og det vil jeg at du skal få kjenne på denne weekend retreaten.

Mat som gir næring og vitalitet

Vertskapet på Nythun har erfaring fra gourmetkjøkken i inn- og utland og er kjent for sin gode mat. Her samarbeider vi sammen slik at maten legges opp til å fremme helsen, skape mer velvære, glød og energi i din kropp, samtidig som du får en gastronomisk opplevelse.  Du vil få servert nydelig mat, hvor plantebasert og næringsrik mat står i sentrum, mat som gir oss ny energi og vitalitet. Vi har nok hørt hvor sunt det er med plantebasert mat, men her vil du også overraskes over hvor spennende og god denne maten også er. Mesteparten av maten vil være plantebasert, og håper på fisk. (det vil si ikke melkeprodukter, kjøtt og raffinert mat).

Nå er det nedtelling for min del, ser så frem til å dra til Valdres og nyte et godt felleskap med bare gode ingredienser!

Her kan du få en smoothieoppskrift fra meg du kan prøve deg på, som en liten smakebit!

  • 2 dl blåbær, frosne (de du blir lilla av)
  • 1,5 dl plantebasert melk (havre, mandel eller kokosmelk)
  • ½ avokado (liten)
  • 1 neve spinat
  • 1 ss tahini (sesampasta)
  • 1 daddel
  • 1 klype havsalt
  • 1 ss rå kakaopulve (kan sløyfes)

Her kan du lese mer om Vitalitetshelg med yoga, ski og plantebasert mat med Trine Berge:
https://www.jomfrureiser.no/yoga-trineberge-norge

Til deg som ikke klarer å vente til retreatet for mer snacks: På www.trineberge.com finner du flere oppskrifter, tips om plantebasert kost 🙂