Tekst og foto: Trine Berge og Hilde Brevig fotograf på Trines portrett.

Våropprydding i kroppen. Er detox tingen kanskje?

Det er ikke bare hus og hjem som har gått av en våropprydding, kropp og sinn trenger også det. Detox kaller vi det og det er omdiskutert, fordi kroppen din vil avgifte seg selv. Men med mye stress, hektiske dager og ikke fullt så sunt kosthold, og ikke minst tungfordøyelig mat, så kjemper kroppen din ofte litt motbakke med å gjøre jobben sin optimalt. Smoothies, juicer og rawfood kan være en måte å hjelpe kroppen på 🙂 Du kan enten bli med på retreat eller teste det ut hjemme.

Hva er vanlig effekt å føle etter en retreat med detox og yoga?

  • Oppleve langt mer energi, en slankere og sterkere kropp, vakrere hud, blankere hår, sterkere negler og klare, strålende øyne.
  • Du vil også merke en mental klarhet, ro og bedre konsentrasjon.
  • Immunforsvaret ditt blir styrket og du vil rett og slett føle deg friskere og full av velvære!

Her er en anbefaling fra en av mine faste besøkende <3

Jeg føler meg litt født på ny hver gang jeg har vært med Trine på detox retreat. På slutten av retreaten våkner jeg opp med ny energi, giv og ikke minst uten vondter i kroppen. Maten har virkelig vært en stor overraskelse, at rawfood og plantebasert mat kan være så velsmakende ante jeg ikke, og gleden av å få alt servert er stor! Jeg har vært med flere ganger og kjenner at dette er en stor gave til meg selv, og faktisk til familien min også. De får hjem en blid og uthvilt mor og kone som har det bedre med seg selv. David og Trine utfyller hverandre så bra på yogan, og dette er et proft, men også veldig hyggelig opplegg hvor jeg slapper av og koser meg. Må også skryte av de utrolige dyktige massasje terapeutene vi har tilgang på. Nei, dette blir ikke siste gangen jeg er med, anbefales på det varmeste! Trine tar helse til et helt nytt nivå!
Siri, Oslo

Jeg har noen ledige plasser på neste retreat i april: https://www.jomfrureiser.no/yogareise/trineberge 

Oppskrift på Mangosorbeet

Mangosorbet:
(2 porsjoner) en enkel, supersunn dessert eller kveldskos

  • 2 dl mango, i terninger, som er frosne
  • 1 dl ananas, frossen (eller 3 dl mango) 
  • 1 ts juice av finraspet ingefær (eller etter smak)
  • litt hakket rød chili, kan også bruke en knivspiss kajennepulver (sløyfes om du ikke liker spice)
  • Mango er ofte søtt nok, men ta i litt honning om du vil ha den søtere!

Slik gjør du:

Has i en blender, eller bare bruk stavmikser. Er du heldig, gjør du denne prosessen såpass kjapt, at den frosne frukten har ikke tinet enda, og du kan enten nyte den med en gang, eller sette den kjapt inn i fryseren en tur.

Pynt gjerne med bær og kokosflak på toppen!

God fornøyelse. Stor klem fra Trine