Hva er det jeg elsker med Italia?

Det åpne landskapet, de gamle rustikke bygningene, energien fra de lidenskapelige menneskene og ikke minst alle de gode italienske delikatessene. Denne gangen dro jeg til nord Italia, vakre vindistrikten Piemonte.

Etter mange vandringsreiser langs vakre Amalfikysten, frister det med flere reiser til Italia.

De siste årene har jeg blitt godt kjent på vandringsrutene langs Amalfikysten, Etter mye research dro jeg til Piemonte for legge opp en ny vandringsreise. Jeg gikk opp nye vandringsetapper, fant flotte overnattingsteder og små perler av vinbarer og resturanter i de vakre byene i Piemonte. Solen skinte hele uken og det var lite spor av snø langs stien. Reisen ble flottere enn jeg kunne forestille meg og jeg ser virkelig frem til å dele gleden av dette vakre området i Italia med fantastisk mat og vin!

reise til Italia

Med steinovnspizza, rødvin og løypekart på bordet da trives jeg best <3

Hiking, «Vining» & Dining i verdens beste vindistrikt😃🍾🍷

Piemonte er det perfekte reisemål om en ønsker å kombinere vakker natur med utsøkt mat og vin! Piemonte ligger nord i Italia og grenser mot Frankrike i vest og Sveits i nord. Regionens hovedstad er Torino i Langhe-regionen. Piemonte er Italias paradis for alle som er interessert i mat og fantastiske viner. Vindristriktet er velsignet med et fruktbart klima som gir grunnlag for produksjon av noen av Italias mest prestisjetunge røde viner.

Piemonte er også rikt på kunst og kulturskatter. Vinlandskapet i Piemonte er på Unescos verdensarvsliste og er et vakkert skue med alpefjellene ruvende i bakgrunn.

Jeg dro til hjertet av Piemonte og fikk oppleve Italias berømte vindistrikt. Blant de mest berømte vinene som produseres i Piemonte er Barolo, barbera og Barbaresco. Det ble besøk hos stolte Italenske vinprodusenter og jeg fikk smake på mye god vin! I en av Italias største vinkjellere produserer den berømte Moscato d’Asti boblene.

På menyen

Kremet risotto, ferske pastaretter, steinovspizza, håndlaget oster og selvsagt gelato, (italiensk is) vil fryder smaksløkene i denne regionen. Gastronomisk regnes Piemonte som et av Italias beste matdistrikter og er også fødestedet for det globale Slow Food bevegelsen som startet i 1989. Piemonte er området for legendariske hvite trøffel jaking- Tuber Magnatum. Trøffelsesongen begynner med trøffelhøstingen og trøffelfestival i oktober hvor når vi er tilstede!

Jeg kjenner det kribler både reisefot og gane når jeg bare tenker på denne reisen, og gleder meg skikkelig til å reise tilbake for å oppdage mer sammen med jentene i oktober <3

Vi opplever et storslått landskap med bølgende åser med små pittoreske landsbyer, elegante slott, kirker, kloster og utallige vinbarer langs stier som går gjennom Italia’s mest berømte vinranker og hasselnøtt skog. De høye snøkledde fjelltoppene fra Alpene omringer oss underveis. Vi besøker perlene La Morra, Barolo, Novello, Monteforte d’Alba, Alba, Canelli og Asti i Vakre Piemonte. – Sitat fra bloggen Balanse i hverdagen

I oktober blir regionen ennå grønnere og frodigere, jeg gleder meg 🙂

Hvis du har lyst til å oppleve dette selv? Jeg har plass til noen fler stykker til i oktober og du er hjertelig velkommen! Du kan sjekke reisen her: Vandring, mat og vin i Piemonte

Reisehilsen fra Kaisa <3