Jeg var 24 år gammel når jeg reiste til Norge for første gang, visste veldig lite om landet, kultur, været og menneskene. Jeg var veldig spent og åpen for opplevelser.

bursdag

foto: Privat, Jyoti 10 år, ønsker seg til Norge

Drømte om Norge som 10 åring 

Eneste ønske, jeg hadde var å se ‘’The Country of midnight sun’’ som jeg leste om som en 10.åringen i femte klasse i India.

«Kan det være et land som har daglys for nesten halv året? Spurte jeg med meg selv da leste om Norge for første gang.»

Nå har jeg bodd her i 12 år. Tiden fløy veldig fort og jeg vet ikke når et ukjent land plutselig ble et HJEM til meg. Jeg elsker Norges vakre natur, farger, den hvite vinteren, snøen. Jeg gleder meg til påske og jul som alle andre her. Det er emosjonelt! Jeg har vært heldig å ha fine mennesker rundt meg hele veien. De hjalp meg med alt mulig og det er jeg TAKKNEMLIG for😊

Savner jeg India?

Det er et vanlig spørsmål som folk spør. JA! sier jeg. Jeg savner India hver gang det er festivaler, bursdag til familie og venner, når noen er syk eller trenger hjelp. Det er den følelsen hvor du tenker om de, men kan ikke møte dem så ofte som du vil. Jeg reiser dit så ofte jeg kan, for å få med meg så mye som mulig.

Dere har vist meg Norge, nå vil jeg vise dere India! Kanskje har du allerede drømt om å reise til India?

Etter mange år i Norge og Jomfrureiser, jeg har fått lyst å vise frem India som er også et fargerikt land til alle fine damer som elsker å reise sammen med oss til hele verden. Det er helt annerledes fra Norge og derfor er det magisk å oppleve dette. I India har vi alltid noe å feire, min favorittfestival er Divali, og i år vil jeg feire den med dere. Jeg har planlagt en reise i oktober 2019 hvor det er mulighet å feire største festival Divali (Lysfestival i Jaipur).

Hva er Divali?

Divali betyr «en rekke med lys». Hjemmet gjøres rent og hinduene pynter med lys før gudinnen skal komme på besøk. Festen feires i tre til fem dager. Divali er en lysfest som handler om de godes seier over det onde og lysets seirer over mørket.

På divali festen er det tent stearinlys og oljelamper utenfor huset. Festen feires også for gudinnen Lakshmi. Lakshmi er gudinne for lykke og velstand og bringer lykke til alle.

La meg vise deg mitt India

  • Besøke 5 forskjellige byer: Du får å se storby, liten by, rosa by og naturen på en reise.
  • New Delhi – Delhi er Indias største by, og et viktig handels-, administrasjons- og kultursentrum.
  • Gwalior – Historisk by med stort slottet. Det er kjent som Gibraltor av India.
  • Agra som er mest kjent for sin underverk Taj Mahal.
  • Jaipur – The pink city of India
  • Ranthambore nasjonal parken – Her håper vi å se tigrer og andre dyr i sin naturlig habitat.
  • Mat og shopping: India er veldig stort og folk sier at smaken av mat og vann varierer hver 15-20 km. Jeg føler at det er spennende å oppleve😊
  • Sjekk ut mer om reisen her: https://www.jomfrureiser.no/reise/india

Jeg kaller reisen til India «A Journey of a lifetime, everytime!»

Jeg sier at vi må alltid drømme, hvis man ikke drømmer skjer det ingen ting. 

Beste hilsener fra Jyoti <3