Tekst og Foto: Jomfrureiser v/Laila

Siste helgen i september kommer i årene fremover til å stå i rosasmurfens tegn 🙂 Over 200 «jomfruer» fra øst og vest samlet seg denne helgen på Bardøla Hotell på Geilo for å delta på historiens første versjon av Jomfrumarsjen – altså jomfru-Jomfrumarsjen om du vil. De ivrigste kom allerede torsdagen for å få mest mulig ut av helgen, mens resten dukket opp, blide og klare, på fredagen. Og alle fikk utdelt helgens «IT-plagg», nemlig en knall rosa lue – god og varm, og meget godt synlig!

JomfrumarsjFoto: Rebecca van Eck. Vi fikk verdens beste energibar ved start. Hjemmelaget til og med!

Vi vandrer med freidig mot

Sola prøvde hardt noen ganger, men klarte liksom ikke helt å vise seg frem denne lørdagen vi skulle marsjere over fjellet. Men her er ingen jomfruer i nød, så litt nysnø på bakken og småtruende skyformasjoner på himmelen satte ingen stopper for marsjen. Og når vi fikk utdelt verdens beste, hjemmelagede energibar (-nammm!) på startstreken, var det ingen fare for å gå seg tom underveis!

Jofrumarsj

I vind og blest smiler vi mest

Siden vi ble busset opp til rundt 1000 moh ved start, fikk vi gleden av å gå i et åpent og vakkert fjellandskap. Litt kritthvit snø lå fint som kontrast til det vakre skjæret av høstfarger på bakken og i trærne. Vi fikk god hjelp oppover bakkene mot toppen – en forholdsvis frisk medvind i ryggen gjorde at vi nesten bare kunne lene oss tilbake og la beina gå av seg selv. Nesten. Men til toppen kom vi i hvert fall, og holdt på å blåse ned igjen umiddelbart! Mektig å kjenne på naturkreftene, så vi måtte bare prøve å stå der litt og fokusere på å holde beina på bakken – før vi stablet oss nedover igjen.


Foto: Bardøla. En deilig liten belønning for å ha nådd toppen. Velfortjent pause før nedoverbakkene.

Lokale smaksprøver

Like bak toppen, sånn litt i le for de verste vindkastene, var det jammen meg noen som serverte lokalproduserte oster. En deilig liten belønning for å ha nådd toppen. Her var det mange som tok seg en velfortjent pust i bakken og kunne endelig nyte nistepakken og litt deilig varm kaffe og kakao fra termosen. Akkurat som seg hør og bør på en fjelltur.

 

For noen er utsikten viktigere enn le for vinden. Luftig rastepause her!

Glade vandrere i vakre omgivelser

Fellesskap og fine farger

Det var et kult og morsomt syn med alle de knallrosa luene som beveget seg innover i fjellet. Ingen tvil om hvem som hørte til i Jomfrumarsjen-gjengen! Snøen hilste på litt tidligere enn vanlig denne høsthelgen og skyene lå til tider tungt i horisonten, men fortsatt kunne vi nyte synet av dyprøde blader i lyngen og flott utsikt omtrent uansett hvilken retning vi så i. Denne naturen sammen med så mange turglade damer både foran og bak seg, holdt både motivasjon og humør oppe. Det var alltid en hånd å få om du trengte litt hjelp over en bekk eller en seigmann utdelt etter en litt seig bakke og mye hyggelig prat og latter underveis.

 

Jomfrumarsjen

Flotte omgivelser å vandre i – selv med et melisdryss med smak av vinter.

Ny høsttradisjon

Kombinasjonen av en frisk og ikke alt for krevende fjelltur i flotte høstfarger – og varmen, den gode maten og gjestfriheten på Bardøla gjorde susen. Og allerede før avreise søndag, hadde flere av årets deltagere meldt seg på til neste års marsj! Vi håper og tror at dette blir en fin høsttradisjon for mange fjellglade «jomfruer» i årene fremover. Og fikk du ikke vært med i år, er det bare å melde seg på neste års marsj her: www.jomfrumarsjen.no

Synes du det blir litt for lenge å vente med å komme seg på fjellet en tur, starter vi enda en ny tradisjon i mars 2019 – nemlig Jomfrurennet! Det kan du lese mer om og melde deg på her: www.jomfrurennet.no 

Foto: Bardøla/Vestlia

Vi sees på Geilo! 🙂

3 på topp

Hvis du vil være med på Jomfrumarsjen, Jomfrurennet og Jomfruweekend venter en VIP pakke på Vestlia med Champagne, jordbær og sjokolade på rommet <3 sjekk ut: www.jomfruweekend.no for å sikre deg 3 på rad!