Hvis jeg sier Zanzibar hva tenker du da? dette?

eller kanskje dette?

Helt riktig, den er begge deler, og så mye mer. Zanzibar er den «lille» krydderøya som er en del av og ligger rett øst for Tanzania i Afrika omkranset av det indiske hav. Det også en flott feriedestinasjon som er litt annerledes, og også annerledes enn det du kanskje tenker som «typisk Afrika». Når invitasjon til studieturen til Zanzibar kom meldte jeg meg sporenstraks på. Jeg elsker øyer, jeg elsker Afrika og da måtte jo dette være reisemålet mitt?

«Gøy, JA, men langt fra ferie»

Her ser du hvordan det var en dag og beviset på at jeg var der. Studieturer er for oss som arrangerer reiser veldig viktig. Gøy, JA, men det er langt ifra en ferie… Det er hektiske dager og mange steder og hoteller som skal inspiseres. Og det er veldig lærerikt. på en gjennomsnittsdag er vi innom 10 hoteller, flere aktivitetstilbud i området, tester og ser på flere restauranter og møter mange mulige samarbeidspartnere. Var jeg heldig så rakk jeg en dusj før kveldens middag…

  

Her er noe av det jeg må tenke på når jeg er på studietur…

  1. Hvilke hoteller skal vi velge å samarbeide med?
  2. Er sengene gode? Kan de gjøres om til separate senger?
  3. Hvordan er badet?
  4. Servicen?
  5. Personalet?
  6. Maten?
  7. Og hvilket basseng blir best?
  8. Hm…mange hensyn å ta og mange valg. Det er så mange hoteller. For oss er oftest ikke hotellet det aller viktigste, hvis det er rent, grei standard, trygg mat og hyggelig atmosfære er hva jeg lander på ved valg av hotell er aktivitetene på reisen. Dette er essensen i våre reiser, så hotellet vi velger må legge tilrette for glede, fellesskap og aktivitet 🙂
Zanzibar Jomfrureiser

Så mye farger <3

 

mat på Zanzibar

Her ser du en litt flottere lunsj på en av restauranten vi bruker. Lekkert ikke sant?

 

Hva kan du gjøre på Zanzibar egentlig?

Snorkelig Zanzibar Vakre strender med mye aktivitet, snorkling om dagen, sosialt møtepunkt på kvelden

Dra på stranden!

Her var det litt av hvert man kunne gjøre på både dagtid– og kveldstid! Solen går ned rett før kl 18 så da blir det bekmørkt. Ta gjerne med lommelykt. Mørkt, men det blir aldri kalt her. Det er dog tidevann og forskjellen fra sør til øst på øya er veldig stor. Veldig spennende å få oppleve, helt utrolig hvor fascinerende det er når vannet plutselig bare blir borte og alt du ser på havets bunn…

Stikk innom Freddie Mercury

Endelig fikk jeg sett huset til en av mine musikkhelter; Freddie Mercury. Visste du at han er fra Zanzibar?

zanzibar gems

telefon»kiosk» på Zanzibar

Ta en telefon!

En annen morsom aktivitet i byen var jo at man kunne ringe — teksten taler for seg selv. Spikret opp på en palme – høyt oppe! Måtte nesten ha stige for å nå tlf…

Ta en guidet tur og møt lokalbefolkningen

lokale gider på Zanzibar

Her ser du vår lokalguide på Zanzibar, så ivrig og dyktig og fortalte såå mye om sin elskede øy.

 

så mange smil i gatene her, så mange vennlige øyne <3

Og hvordan er det å møte lokalbefolkningen? Dette bildet sier mer enn tusen ord, enig? Plutselig kom gutten ut av en port og bare sto der med sitt dekk, så stolt og ville gjerne ble tatt bilde av. Akkurat slik du opplever de lokale i hovedstaden; Stonetown.

sunset

Se en solnedgang – eller se så mange du kan!

Her er en av de jeg fikk med meg, solnedgang over Stonetown, kl 1735 en torsdag i oktober. Tusen takk for en herlig studietur Zanzibar, jeg gleder meg på vegne av alle som er på øya med oss akkurat denne uken og på pilates reise med Rikke Schillinger. Til neste år vil vi arranger en treningsreise og en pilates reise hit – frister det?

Prikken over i’en

På returflyet fløy vi rett vest for Mount Kilimanjaro  – woow – det ga meg så gode minner for 6 år tilbake når jeg sto på toppen her med 9 andre med jomfruer og stolt fikk bekreftet at vi klarte å vandre 5895m over havet! Men det er og var en annen story….

over og ut fra Sjefsjomfrua
Charlotte <3