I november dro vi nordover en tur for å sjekke ut noen steder i Vesterålen. Vi dro med håp i blikket, og drømte om et spektakulært nordlysshow – gjerne fra et utendørs boblebad. Trippel fornøyelse med varmt boblende vann rundt kroppen, kalde bobler i glasset og boblende glede over fargeshowet på himmelen. Vel, noen drømmer blir bare delvis oppfylt, og så får man spare på resten til senere.

damer med sydvest i utendørs boblebad

Det ble ikke nordlysshow fra boblebadet denne gangen, men det satte ingen demper på stemningen for damene med sydvest og bobler i glasset.

Nord-Norge har mye vær. Nord-Norge ER vær, og de omtaler været som «han». «Han è frisk i dag». Og det er ikke så rart at de snakker mye om været, for det kan variere så fort og så mye på så kort tid at det gir både underholdning og fascinasjon. Vi fikk oppleve det både utenfra og innenfra da vi ble guidet ned til «Uværshula» helt i sjøkanten med røffe, værforma fjellknauser rundt. En ekte nordlending hadde kanskje ikke vært helt enig i at det var så veldig mye vær disse dagene. Så vi søringer har kanskje litt å lære – om været?

uvershula bølger på havet

Hva er vel mer naturlig enn en uværshule på et sted med så mye vær? Her kan du sitte tørt og i le fra vinden og skue utover havet og naturens mektige krefter når bølgene slår innover steinene.

Som fetteren min fra Bergen sa, det finnes ikke stygt vær, bare stygge klær! Så med våre fineste vind- og vanntette klær på dro vi på tur både til lands og til vanns. Og med godt selskap i tillegg, er det jo umulig å være sur på tur!

Glade damer på sjøen

Ut på tur, aldri sur! Med gode klær er vi klare for opplevelser i all slags vær.

Den opplevelsen som kanskje huskes best, er på båten under ørnesafari. Da motoren ble stanset. Og vi ble oppfordret til å bare stå helt stille og ikke prate. Se fjellene i tåka. Se på sjøen. Høre på plaskregnet. Rett og slett være litt i ett med elementene. Være i været.

Regndråper som treffer vannoverflaten

Har du noen gang bare stått helt stille og hørt på regnet? Prøv det neste gang det høljer ned. Kanskje liker du regnet litt bedre etterpå 🙂

Om ikke alle drømmene gikk i oppfyllelse denne gangen, så kommer det heldigvis flere muligheter. Vi hadde ingen problemer med å forestille oss å sitte på en av de flotte fjelltoppene i midnattssola en sommerkveld eller å komme tilbake en klar vinterdag og virkelig oppleve nordlyset. Så, Vesterålen, vi kommer tilbake!